Werkwijze

Hoe werkt het Bij Judels?

Het doel is (individueel) contact maken. Ook met mensen die, om wat voor reden dan ook, zich niet meer zo goed verbaal kunnen uiten. Alles wordt afgestemd op degene die Judels voor zich heeft. Dat kan heel klein en fijn zijn, het kan groots en meeslepend. Er is geen plan, geen act, geen script, Judels kijkt wat er is en wat er komt en sluit daarbij aan.

Als ze merkt dat iemand het niet prettig vindt, zoekt ze naar een andere ‘ingang’ of zal ze op een rustige manier afronden. Ze zal zich zeker niet opdringen of contact forceren.

Clowns Judels is niet geschminkt. Ze heeft alleen een rode neus en ze heeft vrolijke kleding aan.

Judels komt op verschillende plekken, bijvoorbeeld bij zorgwoningen of dagbestedingen voor mensen met dementie, en ook voor volwassenen of kinderen met een meervoudige beperking en bij (zieke) kinderen thuis.

Maar Judels komt ook graag op een kinderfeestje, of bij kinderen van een kinderopvang of op basisscholen.

Zolang de maatregelen rondom COVID-19 gelden, zal Judels buiten voor het raam spelen, maar zodra het weer kan en mag, komt ze graag naar binnen om contact en plezier te maken.

Judels werkt heel graag samen met een paar clownsmaatjes, zoals Clown Sis en Mimakker KNOT. Ze voelen elkaar goed aan, hebben veel lol samen en ze zijn perfect op elkaar ingespeeld.

Bel of mail haar gerust als u graag wil dat ze, eventueel samen met een van haar maatjes, even bij u de zon laat schijnen.

Clown Sis
Clown Sis
Kempenhaege Cristel
Mimakker KNOT

Surplus: Antonius Abt, Terheijden:

Reacties van familie: ‘Applaus voor clown Judels, dat doet ze erg leuk en heeft een positieve invloed op de bewoners, Top! Geweldig leuk, ze mag bij mij ook wel de ramen komen lappen.’

Reactie medewerkers: ‘Ik zie bewoners opengaan, verwonderd zijn, meegaan in het spel, dementie blokkade verdwijnt, de bewoner laat zich zien’  ‘Ik word er zelf ook helemaal blij van. Ik wil blijven kijken en zelf ook meedoen’