Over Judels

Wie zit er eigenlijk achter Clown Judels?

In het dagelijkse leven heet ik Judith en ik woon in Breda. Ik kan enorm genieten van gezelschap van vrienden, samen eten, een wandeling maken met onze hond en van een bezoekje aan theater of een concert. En ik word heel blij als ik mensen kan vermaken en iets positiefs kan toevoegen aan iemands dag. Soms alleen al door een glimlach of een praatje maken op straat, maar ook als ik zing bij een optreden met mijn (jazz)combo.

Na 20 jaar als psychologe gewerkt te hebben, besloot ik het roer om te gooien. Regelmatig dacht ik: wat zou het prachtig zijn om het vermaak te kunnen combineren met de zorg. En deze combinatie heb ik gevonden!

Ik ben de opleiding tot clown gaan doen, bij ‘de School voor Clown en Leven’ in Utrecht. Door de komst van COVID-19 kwam de opleiding tijdelijk stil te liggen, maar één van de medestudenten had een briljant idee. ‘Laten we als clown de ramen aan de buitenkant gaan zemen bij mensen die door de maatregelen binnen moeten blijven en geen bezoek mogen ontvangen.’

Dit idee is direct omarmd en we zemen er als ‘Cleaning Clowns’ lustig op los!

Clown Judels was geboren! Judels is open, enthousiast, vrolijk, hartelijk, goedlachs, respectvol en soms wat eigenzinnig.

Ik heb ondertussen ontzettend veel ervaring opgedaan bij verschillende zorginstellingen, in zorgwoningen of dagbestedingen voor mensen met dementie, en voor volwassenen of kinderen met een meervoudige beperking.

Herbergier Tilburg:

‘Hoe heerlijk is het als je met z’n allen mag genieten van dit raambezoek. Clown Judels wist echt iedereen aan het lachen te krijgen. Ze wist de aandacht te krijgen van iedere bewoner doordat ze ieder de persoonlijke aandacht gaf die aansloot bij zijn/haar belevingswereld. Erg bijzonder om te zien en te beleven!’